ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Upplagt för nagelbitare under DH med Godsent som enda svenskhopp

Erik Glanell · 14 Jun 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018
Ludvig "Brollan" Brolin är Sveriges yngsta Counter strike-spelare i toppskiktet. I helgen kämpar han och laget Godsent för att ta hem titeln under Dreamhack Open i Jönköping.

Ludvig "Brollan" Brolin är Sveriges yngsta Counter strike-spelare i toppskiktet. I helgen kämpar han och laget Godsent för att ta hem titeln under Dreamhack Open i Jönköping. Foto: Dreamhack


Det kommer bli en benhård kamp om Counter strike-titeln på Dreamhack. Svenskhoppet Godsent lottades i samma grupp som favorittippade North och jokern AGO.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är ett par hungriga lag som står vid startlinjen vid Counter strike-turneringen Dreamhack Open i helgen.

Gambit som efter den chockartade major-vinsten i Krakow har haft svårt att hitta upp i samma nivå. AGO som är Polens just nu bästa lag och som mycket väl kan bli en joker i turneringen. Optic vars danska trupp inte hunnit visa upp sina bästa sidor än. Renegades som sett starkare ut än på länge. North som vann Dreamhack Open i Tours men vars form är en bergochdalbana.

För svensk del ligger allt hopp hos Godsent som har både North och AGO i sin grupp. Det bäddar för att det kan bli en riktig nagelbitare vilka två lag som tar sig till semifinal i grupp a.

Danskarna är favoriter

Svenskarna spelar sin första gruppspelsmatch mot polackerna i AGO. Ett motstånd som under 2018 inneburit övervägande vinster för Godsent i tidigare möten. Men AGO visade upp en fin form under Starseries för två veckor sedan och om den formen håller i sig blir det svettigt för den svenska femman.

Favoriter att vinna turneringen är danskarna i North som visserligen har haft en vacklande form, men som även utanför form borde kunna hävda sig i konkurrensen.

pil
Här är lagen i Dreamhack Open

Grupp AGodsentNorthAGOThe Imperial

Grupp BOpticRenegadesComplexityGambit

pil
Så blir första matcherna i gruppspelet

Lördag 16 juni12:00 North – Imperial (grupp a)13:30 Renegades – Complexity (grupp b)15:00 Godsent – AGO (grupp a)16:30 Gambit – Optic (gruppb)

Sedan den här artikeln publicerades har det offentliggjorts att Red Reserve köper upp hela Godsents nuvarande trupp. Läs mer om det här!

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro