ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upplopp när Brasilien tränade

Stockholm TT · 23 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var av sådan karaktär att polisen rubricerar det som våldsamt upplopp. En person greps misstänkt för olaga intrång. Han var en av de tiotal som lyckades ta sig in på innerplan under Ronaldinhos och de andra brassarnas träning.

Den värsta sekvensen var när Brasilien skulle lämna arenan efter träningen, då blockerades spelarbussen av flera hundra ungdomar. -De klättrade upp i ett staket och tog sig upp på en avstängd brant och därifrån kastade de papperskorgar, stenar och pinnar mot den brasilianska spelarbussen. Vi bedömer det som våldsamt upplopp, sade Mona Nordberg, presstalesman för polisen i Göteborg till TT. Ingen kom dock till skada under tumultet.

Anders Albertsson, arenachef på Ullevi, är mycket besviken på fansens uppträdande. -Men det här är inga fotbollsfans, det är ungar som vill ha sina fem minuter i rampljuset. Men det är ett beteende som är helt oacceptabelt. Ullevi hade ett 20-tal ordningsvakter på läktarna för att hålla ordning på de omkring 3 000 som hade tagit sig till Ullevi för att gratis se den öppna träningen. -De allra flesta höll sig lugna men ett tiotal kunde ta sig in på planen. Jag är besviken men under matchen kommer vi att vara betydligt flera som håller ordning, sade Albertsson till TT. Han räknar då med att ett par hundra ordningsvakter och läktarvärdar är i tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro