ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upprörd pappa döms för hot mot förskola

Evelina Olsson · 10 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den upprörde mannen hotade att skjuta ihjäl både personalen och barnen på sonens förskola. Nu döms han vid Lunds tingsrätt för olaga hot.

– Vi är glada för att det blev en fällande dom, det var en jobbig händelse att ta sig igenom, säger förskolechefen till Metro.

Händelsen inträffade vid en lämning på en förskola i en skånsk kommun i december förra året. Pappan hävdar att ett av barnen på förskolan, en tvååring, gett sig på hans son och slagit honom. När mannen kom till förskolan och såg den utpekade tvååringen sitta i ett lekhus tillsammans med en av pedagogerna gick han fram för att konfrontera dem och kräva att barnet ”straffas”.

”Slå honom, om inte ni slår han så ska jag slå han och om ni inte slår honom så ska jag slå ihjäl dig”, fick en av pedagogerna höra.

Ett tiotal barn befann sig då i närheten innan pedagogerna lyckades få ut mannen. Mannen fortsatte att prata om att det utpekade barnet måste straffas och blev upprörd när de anställda förklarade att de inte straffar barn.

”Jag ska hämta en pistol och komma tillbaka till förskolan. Jag kommer att skjuta alla”, sa mannen innan han gick.

I domen framgår det att händelsen påverkade flera av de anställda som bland annat vittnar att de inte vågade gå hem själva efter jobbet och även fick ta hjälp av kommunens psykolog.

– Nu är det ett tag sen det hände och vi har bearbetat och lagt händelsen bakom oss. Som tur är är sådana incidenter inget vi brukar råka ut för, säger förskolechefen till Metro.

Mannen nekar till att ha uttalat hot men uppger att han var arg och ”försvarade sin son”. Han döms till villkorlig dom och dagsböter samt till att betala skadestånd till tre av pedagogerna och barnet som hoten riktades mot.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro