ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppskattade Revolutionära fronten – nu kastas han ut ur Vänsterpartiet

Metro · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Markus Allard, Ung Vänsters ordförande i Örebro, utesluts ur Vänsterpartiet, skriver Tvärsnytt. Orsaken: hans uttalade stöd för vänsterextrema Revolutionära Fronten.

klar

Artikellänk är kopierad

Anhängare till Revolutionära fronten filmade en grov misshandel i Stockholm i september och la upp på nätet.
Anhängare till Revolutionära fronten filmade en grov misshandel i Stockholm i september och la upp på nätet.Foto: Youtube
Aron Etzler, V:s partisekreterare.
Aron Etzler, V:s partisekreterare.Foto: Janerik Henriksson/TT

–  säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler.Han har skadat partiet allvarligt då han har försvarat Revolutionära Fronten och deras politiska våld han har även förminskat betydelsen av deras våld,

Till SVT:s Tvärsnytt kommenterarMarkusAllard själv uteslutningen av partistyrelsen:

– Ja, vad ska jag säga, det säger väl allt om Vänsterparitet och skickar en signal till hela rörelsen. För mig handlar om man ska vara ett vänsterparti, man ska vara emot etablissemanget och inte med det.

►Försvarar Revolutionära fronten

►Expert om RF: ”De är väldigt farliga”

Polisen slog i november till mot den vänsterextrema gruppen och gjorde ett flertal gripanden. I anslutning till det uttalade sig Allard i tv:

– Jag gillar dem på Facebook. De är en anledning att jag över huvud taget kan vara aktiv. När nazisterna har hotat mig, så finns de där och skyddar. Mer än vad polisen någonsin har gjort, sade han till Tvärsnytt i SVT.

Aron Etzler uppmanade då Allard att lämna partier och det hela blev till ett uteslutningsärende som nu alltså är avgjort.

Allard är sedan en tid även avstängd av från sin ordförandepost i Ung Vänster, skriver TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro