ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uppskattade Starcraft 2-profilen död i cancer – blev 33 år

Erik Glanell · 25 Maj 2018
Uppdaterad 25 Maj 2018
John "TotalBiscuit" Bain som gäst i H3 podcast i april.

John "TotalBiscuit" Bain som gäst i H3 podcast i april. Foto: H3 Podcast/Youtube


Youtubern, spelkritikern och Starcraft 2-profilen John "TotalBiscuit" Bain är död. Det meddelades via Bains officiella Twitterkonto natten till fredag svensk tid.

klar

Artikellänk är kopierad

John ”TotalBiscuit” Bain gjorde sig ett namn i Starcraft-scenen och har bland annat kommenterat Assembly på Dreamhack. Han har även varit streamer och drev en Youtubekanal med spelrecensioner som har 2,2 miljoner följare där han också har gjort videor om League of legends och Dota med mera.

Under 2014 offentliggjorde Bain att han hade drabbats av cancer i magen. Efter behandlingen såg det först ut som att allt hade gått bra men cancern kom tillbaka och hans tillstånd försämrades.

I april skrev han om sitt tillstånd i en post på Reddit. Då hade han precis fått reda på att han lever var i kritiskt skick.

”Jag börjar inse det faktum att jag inte har lång tid kvar och att det vid det här laget bokstavligt talat inte finns något jag kan göra åt det förutom att förmildra smärtorna och hålla vätskebalansen för att underlätta trycket på levern”, skrev han bland annat.

H3 podcast som publicerades i april berättade Bain också om hur det var att leva med sjukdomen.

För bara några dagar sedan Twittrade han ut försiktigt optimistiskt om sin tillvaro.

Under natten till fredag svensk tid meddelades att den omtyckte profilen hade avlidit i sviterna av sjukdomen. Efter beskedet har han bland annat hedrats under Overwatch League, profiler och fans.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro