ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Upptäckte nakenbilder på sig själv på nätet

Johan Mårtensson · 23 Aug 2013
Uppdaterad 23 Aug 2013

Mannen spred nakenbilder på ex-sambon på internet – och skickade länken till henne. Nu åtalas Lundabon för grovt förtal.

klar

Artikellänk är kopierad

Tre månader efter att hon gjort slut kom ett meddelande från ex-sambon. ”Kolla in länken”, stod det i sms:et. Kvinnan klickade, hamnade på en porrsida och kände genast igen kvinnan på bilderna.

Det var hon själv.

I förhör berättar kvinnan att ex-sambon fotograferat henne naken under tiden då de var tillsammans. Hon trodde aldrig att han skulle lägga upp bilderna på internet.

Vid Lunds tingsrätt åtalas den 24-årige ex-sambon nu för grovt förtal. Enligt åklagaren har mannen genom att sprida bilderna ”framställt henne som klandervärd i sitt levnadssätt”. Brottet betraktas som grovt eftersom det handlar om nakenbilder som spritts i stor omfattning. 24-åringen själv medger de faktiska omständigheterna och berättar att han lade upp bilderna som hämnd. Han anser dock inte att han gjort sig skyldig till brott.

– Jag ser inte detta som en stor grej, säger han i förhör.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro