ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Urinlangning avslöjad utanför polisstation

Anders Göransson · 1 Jul 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014

Polismannen var på väg till jobbet när han fick se två kända missbrukare smussla på ett blott alltför välkänt sett. Han högg tag i det han trodde var knarkleveransen - men fick istället en påse med gul vätska i handen.– Det var inte vad han trodde så han släppte det ögonaböj, säger Johan Säfström, yttre befäl vid Södermalmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polismannen var på väg till jobbet när han fick se två kända missbrukare smussla på ett blott alltför välkänt sett.
Polismannen var på väg till jobbet när han fick se två kända missbrukare smussla på ett blott alltför välkänt sett.Foto: Alamy

Det var nämligen urin i totalt fyra påsar som överläts mellan de misstänkta personerna alldeles utanför polisstationen på Torkel Knutssonsgatan på Södermalm.

Det är inte ovanligt att handel förekommer med ”ren” urin, som inte bär spår av droger. Vätskan är åtråvärd för personer som måste gå på kontinuerliga provtagningar för att visa att de är drogfria.

LÄS MER: Ny metod spårar Spice i urinet

– Det kan vara ett villkor för att slippa tjäna av ett fängelsestraff eller för att få fortsätta med ett behandlingsprogram. En del har svårt att sköta sig och fortsätter med sitt missbruk, så för att hålla sig utanför murarna köper de rent urin, säger Johan Säfström, som inte är bekant med den aktuella dagskursen för vätskan.

LÄS MER: Justin Bieber testade positiv för marijuana

Någon påföljd blev det inte för urinlangaren.

– Det är inte olagligt, och vi kan inte ingripa. Du får ha ditt urin i påse så mycket du vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro