ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Urpremiär för Banditsagors biblioteksturné

Johan Mårtensson · 29 Jan 2014
Uppdaterad 30 Jan 2014

Efter att ha levt i skuggan av broderns helikopterplatta och utegym i alla år gör Lilla Limpan plötsligt våldsamt uppror.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det blir ganska mycket kaos och ganska mycket död, säger Cecilia Larsson från Banditsagor om den nya barn- och familjeföreställningen, som har turnépremiär i dag på Rosengårdsbiblioteket i Malmö.

Stora Sören och Lilla Limpan bygger på en folksaga som HC Andersen tolkade som Lill-Klas och Stor-Klas i början av 1800-talet. Banditsagors version är kraftigt omarbetad och anpassad till 2014 med genus och makt som centrala frågor.

– Den handlar om stereotyper, att folk har en så tydlig bild av vad som är maskulint och feminint, säger Oskar Stenström som gör rollen som Stora Sören.

Under vintern och våren kommer Banditsagor att sätta upp föreställningen på minst ett 20-tal bibliotek och skolor runt om i Skåne. Och handlingen är lika hård som i originalhistorien.  

– Sagor är ofta väldigt brutala och råa och vi vill ta vara på det istället för att sätta skygglappar på barnen. Och den här sagan ligger väldigt långt ifrån verkligheten, säger Oskar Stenström. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro