ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Urringning och häng stoppas av lärarna

Mikael Hellmyrs · 29 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Så här får man inte bära byxorna på Östermalmsskolan. Att det inte ser trevligt ut och att det inte är hygieniskt är anledningarna till förbudet, enligt skolans rektor. 

Så här får man inte bära byxorna på Östermalmsskolan. Att det inte ser trevligt ut och att det inte är hygieniskt är anledningarna till förbudet, enligt skolans rektor.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Östermalmsskolan har förbjudit hängande byxor och djupa urringningar hos eleverna – olydnad ger repressalier.– Jag vill ju ha häng som pappa, säger eleven Viktor Arvidsson.  Förra veckan fick Erik Kvarnsmyr, 27, ett brev från Östermalmsskolan där styvsonen Viktor går. Han trodde inte sina ögon. I brevet stod att det inte längre var tillåtet att ha hängande byxor på skolan.– Det är ju inte klokt. Skolan ska inte vara någon modepolis. Det här känns som rena 40-talet, säger Erik Kvarnsmyr.Skolan införde den något udda regeln redan i våras efter att skinkorna alltför ofta blottats bland eleverna. Den innefattar även förbud mot för djup urringning hos flickorna. Överträdelser mot häng- och klyftförbudet innebär samtal med lärare.  Östermalmsskolan menar att beslutet mottagits positivt.  – Många tycker inte att det ser trevligt ut med häng, och det här är faktiskt barnens arbetsplats, säger Agneta Zetterström, rektor på Östermalmsskolan, till tidningen Östermalmsnytt. Erik Kvarnsmyr har dock inte mycket förståelse. – Det är en sak om det skulle vara något allvarligt det handlade om, men det här känns bara löjligt, säger han och tillägger: – Själv har jag haft häng i 15 år. Självklart ska Viktor få ha det också.  Östermalmsskolans fritidsledare har avböjt att kommentera förbudet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro