ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

USA har bett Google se över filmen

Aron Andersson · 15 Sep 2012
Uppdaterad 15 Sep 2012
USA har bett Google se över filmen

USA har bett Google se över filmen Foto: Scanpix


Den muslimkritiska filmen Innocence of Muslims” ligger bakom oroligheterna i Mellanöstern. Men Google vägrar ta bort klippet från Youtube.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu har Vita huset bett Google omvärdera beslutet att låta klippet ligga kvar. – Vi hörde av oss till Youtube för att uppmärksamma dem om videon och be dem undersöka om den bryter mot deras användarvillkor, säger Vita husets pressekreterare Jay Carney till ABC News.

Filmen ”Innocence of Muslims” har mötts av kraftiga protester och våldsamma sammandrabbningar i Mellanöstern sedan den spridits på nätet. I vissa länder har Google redan censurerat klippet.

Samtidigt som den amerikanska administrationen tagit avstånd från filmen vill de inte be om ursäkt för den. Hilary Clinton har uttryckt att regeringen inte har någonting att göra med filmen.

Sajten The smoking gun skriver dock att de hittat en viss koppling. Filmens producent har tidigare varit uppgiftslämnare åt det amerikanska justitiedepartmentet. Enligt ett dokument som The smoking gun kommit över dömdes han för bankbedrägeri 2010 och i samband med det ska han ha samarbetat med regeringens utredare.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro