ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

USA varnar för terrorhot – stänger ambassader

Metro · 2 Aug 2013
Uppdaterad 2 Aug 2013

USA utfärdar en världsomspännande resevarning till alla amerikaner på grund av ett ospecifierat hot från terrorgrupper med anknytning till al-Qaida.

klar

Artikellänk är kopierad

Doha International Airport. Enligt utrikesdepartementet i USA har terrorhotet eventuellt sitt ursprung på den arabiska halvön, men varningen gäller regionen i helhet.
Doha International Airport. Enligt utrikesdepartementet i USA har terrorhotet eventuellt sitt ursprung på den arabiska halvön, men varningen gäller regionen i helhet.Foto: AP Photo/NDIA

Varningen gäller fram till sista augusti och gäller särskilt Mellanöstern och Nordafrika. Enligt utrikesdepartementet i USA kan attacken ha sitt ursprung eller ske på den arabiska halvön, som man uttryckte det i ett uttalande i dag:

"Tillförlitlig information indikerar att terrorgrupper. . . eftersträvar fortsatta attacker mot amerikanska intressen i Mellanöstern och Nordafrika." 

Nu på söndag håller alla amerikanska ambassader och konsulat i de berörda världsdelarna stängt. Söndagar är en vanlig arbetsdag i Mellanöstern och Israel.

Till amerikanska NBC säger en högt uppsatt tjänsteman på utrikesdepartementet att institutionerna kan komma att hålla stängt över en längre period.

Mer inom kort.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro