ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

USA:s ambassad: svenska polisen utreder terrorbrott

Hugo Ewald · 26 Apr 2016
Uppdaterad 26 Apr 2016

Foto: Skärmdump/Facebook


På sin Facebooksida skriver USA:s ambassad i Sverige att man bekräftar att svensk polis utreder ett potentiellt terrorhot.

klar

Artikellänk är kopierad

Under tisdagskvällen skrev USA:s ambassad i Sverige att man bekräftar att svensk polis aktivt undersöker ett potentiellt terorhot mot Sverige. "Amerikanska medborgare bör vara försiktiga när de befinner sig på offentliga platser eller använder sig av kollektivtrafik", skriver ambassaden. ► LÄS MER:  Det här vet vi om det befarade terrorhotet mot Sverige

Inga uppgifter om terrorhot kom dock att bekräftats från svenskt håll under tisdagen, och hotnivån i Sverige har inte höjts.

Enligt källor till Expressen ska informationen ha kommit från den irakiska säkerhetstjänsten, och tidningen uppger att 7 till 8 IS-terrorister kan ha tagit sig till Sverige för att utföra terrordåd i Stockholm.  Säpo har dock inte bekräftat de uppgifterna, men menat att det "kommit in information till oss som vi inte kunnat avfärda".

Enligt TT kan man heller inte bekräfta någon från irakiskt håll.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro