ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

USA:s högsta militärchef: Inga ändringar för transpersoner

Linnéa Borgert · 27 Jul 2017
Uppdaterad 28 Jul 2017
"Under tiden, kommer vi fortsätta att behandla all vår personal med respekt", skriver general Joe Dunford.

"Under tiden, kommer vi fortsätta att behandla all vår personal med respekt", skriver general Joe Dunford. Foto: Greg E. Mathieson, Sr./REX


USA:s högste militärchef general Joe Dunford visste inte att president Donald Trump skulle twittra ut ett förbud mot transpersoner i militären, enligt CNN. Samtidigt klar klargör militärchefen att det i nuläget inte blir några ändringar för transpersoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på onsdagseftermiddagen svensk tid som USA:s president Donald Trump skrev på Twitter att han i samband med experter och generaler kommit fram till att transpersoner inte ska få tjänstgöra i USA:s militär. Enligt Trump är anledningarna ”oerhörda kostnader” och ”störningar” för militären.

Uttalandet väckte starka reaktioner och har kritiserats kraftigt bland människorättsaktivister och av lagstiftare inom både Demokraterna och Republikanerna, enligt ABC News. Det väckte också många frågor kring vad som skulle hända med de transpersoner som just nu tjänstgör inom det militära.

Under torsdagen klargjorde USA:s högste militärchef general Joe Dunford att det i nuläget inte blir några ändringar.

”Det kommer inte att bli några ändringar av nuvarande regelverk förrän presidentens beslut har tagits emot av försvarsministern och denne har utfärdat en implementeringsplan”, skriver han i ett brev som har skickats till olika grenar inom militären, som CNN har tagit del av.

”Under tiden, kommer vi fortsätta att behandla all vår personal med respekt”, fortsätter han.

Enligt källor CNN kände högt uppsatta militärer, inklusive Dunford, inte till presidentens plan att förbjuda transpersoner inom det militära via Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro