ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

USA:s yngsta mördare släpps från fängelset

Alva Forsberg Fierro · 29 Jul 2015
Uppdaterad 29 Jul 2015
Curtis och Catherine Fairchild Jones dömdes till 18 års fängelse för överlagt mord på sin pappas flickvän.

Curtis och Catherine Fairchild Jones dömdes till 18 års fängelse för överlagt mord på sin pappas flickvän. Foto: TT


Syskonen dömdes till 18 års fängelse för mordet på sin pappas flickvän 1999. Nu har de tjänat färdigt sina straff.

klar

Artikellänk är kopierad

Curtis och Catherine Fairchild Jones var 12 respektive 13 år när de dömdes till fängelse för att ha skjutit ihjäl deras pappas flickvän i deras hem i Florida, rapporterar USA Today.

Curtis gick då till historien som USA:s yngsta dömda mördare. Barnen hade även planer på att döda sin pappa och en manlig släkting som enligt syskonen ska ha förgripit sig sexuellt på dem. Trots att socialmyndigheterna fann bevis för utnyttjandet, lade de ner utredningen kring anklagelserna.

LÄS MER: Martina , 38, dödade sin mamma: ”Folk tror att jag är psyksjuk”

Efter att syskonen dödat sin pappas flickvän sprang de över till grannen och berättade att det rörde sig om en olycka. Barnen flydde därefter till skogen där de greps morgonen därpå.

När de under polisutredningen fick reda på att de kunde dömas efter den vuxna straffskalan erkände syskonen mordet. Därefter dömdes de till 18 års fängelse utan varken rättegång eller rättsutredning.

Curtis och Catherine har tillbringat större delen av sina ungdomsår i fängelset och släpps nu ut i friheten 29 respektive 30 år gamla. Under tiden i fängelset har Curtis utbildat sig till präst och Catherine har gift sig med en örlogschef i militären.

LÄS MER: Hellen, 52, dödade en man hon gick hem med: "Det var hans eller mitt liv"

– Berättelsen om Jones-syskonen är en tragisk sådan. Det handlar om ett system som svek dessa två offer innan de blev dumpade i fängelse. De behövde vård, inte ett fängelsestraff, säger Ashley Nellis, forskningsanalytiker på The Sentencing Group, en grupp som arbetar för att främja förändringar i fängelsedomar, till USA Today.

LÄS MER: Tvingade barnbarnet att springa tills hon dog – döms till livstid​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro