ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uselt höstväder väntar i helgen

Moa Kärnstrand · 20 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Olle och Katja Werlenius från Göteborg skulle inte ha något emot att ge sig ut och resa. – Vi skulle nog vilja åka till Rom i Italien. Klimatet är så härligt gott där med mycket sol. Och så klart god mat och goda viner. 

Olle och Katja Werlenius från Göteborg skulle inte ha något emot att ge sig ut och resa. – Vi skulle nog vilja åka till Rom i Italien. Klimatet är så härligt gott där med mycket sol. Och så klart god mat och goda viner.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

För den som vill ha sol i helgen är sydligaste Europa ett hett alternativ. I Italien går det redan nu att hänga på stranden.
För den som vill ha sol i helgen är sydligaste Europa ett hett alternativ. I Italien går det redan nu att hänga på stranden.

Det är dina val i Kristi himmelfärd om du inte vill regna bort. Först på söndag väntas sol för långlediga svenskar.I morgon väntas skurar i både Stockholm, Göteborg och Malmö. Och inte blir det bättre på klämdagen – till fredagen lovar SMHI regn i större delar av landet, även i kust-områdena.– Det blir 10 till 15 grader och blåsigt framförallt på sydkusten, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI.Ljusare ser det dock ut nedåt Europa. I både Italien och Spanien går det redan att glassa på stranden i 25-gradig värme. Fortfarande finns det weekendresor att få – för den som kan punga ut några tusenlappar extra.– Maj är generellt sett en billig månad för resor eftersom det är mellansäsong, men just den här helgen är lite svår, säger Guj Carlström, säljare på Resia.– Det som kan vara prisvärt och billigt när man bokar nära i tid är charter.Dock fortsätter mellansäsongen ända tills skolorna slutar, så det går att hitta flygstolar.För den som stannar hemma kan det med lite tur bli några timmar i sol-stolen på söndag, då alla tre storstäderna har chans på 20-gradig värme.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro