ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uselt utbud på nya hajpade filmsajterna

metro · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Uselt utbud på nya hajpade filmsajterna

Uselt utbud på nya hajpade filmsajterna Foto: Scanpix


Bolagen marknadsför sig sten­hårt – men utbudet av streamade filmer är magert.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som vill se den hetaste actionrullen på streamad internet-tv kan få vänta i upp till ett år.

Trots att konkurrensen om streamade tv-tjänster är stenhård är utbudet av nya filmer fortfarande magert.

Marcus Hansson, som driver sajten kritiker.se, har gått igenom samtliga filmer som gått upp på bio det senaste året och som sedan släppts på dvd – totalt 195 stycken.

– Många tror att det finns schysta filmer bara för att streamingtjänsterna är nya. Men det stämmer inte. Det kan dröja minst ett år innan en populär amerikansk actionrulle finns med i utbudet, säger Marcus Hansson.

Netflix, som drog i gång i oktober i år, har bara fem procent av det senaste årets filmer med i sitt utbud. Viaplay har funnits längre på marknaden och täcker in elva procent av det senaste årets dvd-släpp. 

Den färskaste filmen hos Viaplay är ”Hysteria” som släpptes på dvd den 18 april. Netflix hetaste film är ”Happy Feet 2”, släppt på dvd den 28 mars.

Rebecca Cruose, presskontakt på Netflix, anser att streamad film inte kan jämföras med exempelvis musiktjänster som Spotify: 

– Netflix handlar om att upptäcka nya saker att titta på. De senaste filmerna får man även i fortsättningen se på bio, säger hon.

Metro sökte i går kväll utan framgång även representanter Viaplay.LÄS MER PÅ PRYLBLOGGEN

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro