ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utan mobil i en vecka

Katarina Matsson · 19 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Att vara utan internet skulle nog vara ännu svårare, tror Hanna Spetz, 16.
Att vara utan internet skulle nog vara ännu svårare, tror Hanna Spetz, 16.

TESTET. Känns ett liv utan mobiltelefon helt otänkbart? Sofia Gustavsson, 26, har levt utan mobil i en vecka. Metro fick första samtalet. – Det är nästan lite synd att sätta på den igen nu när man fått kläm på hur man ska planera och leva utan, säger hon.

Hon är en av åtta som deltar i en testgrupp i projektet Umeå Live vid Umeå universitet och som varit mobilfri i en vecka. Men det har varit jobbigt. – Nu var man tvungen att sysselsätta sig hela dagen. Det värsta var att inte kunna ringa och fråga folk var de var, säger hon.

Nu när den värsta abstinensen lagt sig kommer mobilen att få stanna hemma lite oftare, och vara avstängd på föreläsningarna. Hanna Spetz, 16, fick första mobilen i sjuan och brukar mest använda den till sms. 

En vecka utan internet tror hon skulle vara ännu svårare.– Vi använder internet till skolarbete, och kontakt via MSN och communities är jättestort.

Så tyckte testdeltagarna

+ Lättare att koncentrera sig på föreläsningar.+ Man blir mer medveten om hur vi kommunicerar.+ Man måste planera sin dag bättre.

– Träffar med kompisar strular.– Många blev av med både klocka och väckarklocka.– Någon höll på att missa ett sommarjobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro