ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utemat utan panik

Hanna Göransson · 7 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På sommaren vill vi njuta av god mat ute. För att undvika att fastna i köket tipsar köksmästaren Andreas Hedlund om att förbereda så mycket av matlagningen som möjligt innan dina gäster dyker upp. På så sätt får du mer tid över att njuta av både maten och sällskapet. • Förstek köttet så att det bara är finishen som ska fixas på grillen. Då behöver du inte oroa dig för att biffen ska vara ofärdig eller kycklingen rå. • Förbered tillbehören. Färskpotatiscremen kan göras i förväg och går alldeles utmärkt att värma upp i micron innan det är dags att sätta sig till bords. Även primörerna går bra att koka i förväg. Förvara dem kallt tills det är dags för servering. Om man vill bjuda på en kall sås går den också att röra ihop kvällen före. •• Grillad biff med färskpotatiscreme och sommarprimörer 4 personer Färskpotatiscreme: 400 g svensk färskpotatis, skalad 2 dl grädde 4 dl mjölk 30 g smör 2 msk créme fraîche • Koka potatisen i grädde och mjölk. Häll av vätskan och mixa potatisen tillsammans med smöret och créme fraîchen till en slät creme. Smaka av med salt. Värm i micron, servera ljummen. Sommarprimörer: Sparris, rädisa, gulrot, morot • Koka primörerna mjuka i saltat vatten, kyl av snabbt i kallt vatten. Vid serveringen: Värm primörerna i rapsolja, salta. Garnera gärna med gräslök.Grillad biff: 800 g biff i bit rapsolja salt • Salta biffen och bryn i rapsolja i en varm stekpanna. Stek klart i ugn på 100°. Ta ut köttet när innertemperaturen är 57°. Använd en köttermometer. Förbered köttet ett par timmar innan gästerna kommer. Vid serveringen: Skär biffen i fyra skivor, grilla på båda sidorna, kontrollera med termometer att köttet har en innertemperatur på 45–50°.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro