ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utkastad pojke tvångsomhändertas

Evelina Olsson · 26 Apr 2014
Uppdaterad 27 Apr 2014

Mamman ska ha kränkt och misshandlat sin son psykiskt till den grad att han nu omhändertas. Pojken ska ha kastats ut av mamman i februari och inte varit välkommen hem sedan dess. Hon brister i alla föräldrafunktioner, inte minst de grundläggande som mat och husrum,” uppger socialtjänsten i den skånska kommunen.

klar

Artikellänk är kopierad

Rätten anser att uppgifterna om att pojken varit ignorerad och inte välkommen hem är oroväckande och att det finns konkreta risker att han kan komma till skada.  OBS! Bilden är arrangerad. Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Rätten anser att uppgifterna om att pojken varit ignorerad och inte välkommen hem är oroväckande och att det finns konkreta risker att han kan komma till skada.  OBS! Bilden är arrangerad. Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: TT

I domen från Förvaltningsrätten framgår det att den nu 17-årige pojken även tidigare varit omhändertagen enligt LVU på grund av sina hemförhållanden. Enligt socialtjänsten avvisar mamman sin son känslomässigt och nedvärderar honom på kränkande sätt. 

”De förhållanden som råder i X hemmiljö är att betrakta som psykisk misshandel, vilket utgör en påtaglig risk för hans hälsa och utveckling”, anför socialtjänsten.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro