ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utmaningen som kan ge drömjobbet

Kristian Borglund · 15 Maj 2012
Uppdaterad 15 Maj 2012
Utmaningen som kan ge  drömjobbet

Utmaningen som kan ge drömjobbet


klar

Artikellänk är kopierad

Gustav Borgefalk, 28, har uppfunnit en ny modell för rekrytering av unga. Genom Utmaningsverket.se får du som är mellan 18 och 30 år jobb via utmaningar i stället för att svara på platsannonser.

– Många små och medelstora organisationer behöver entreprenöriellt lagda personer som har kreativitet, talang och drivkraft. Ofta är dessa organisationer mer intresserade av vad en person faktiskt kan uträtta än vilka formella meriter och kvalifikationer de har, säger Gustav Borgefalk som kom på idén till Utmaningsverket.se i Kalifornien, där han pluggade på Singularity University.

– Där diskuterade vi mycket hur man kan använda tävlingar för att skapa förändringar i samhället, säger Gustav Borgefalk.

På sajten kan unga arbetssökande som kanske saknar en lång lista på formella meriter visa prov på sin briljans i stället för att försöka förklara sina styrkor i en vanlig ansökan.

– De företag som lägger ut utmaningar förbinder sig också att ge feedback till alla som löser en utmaning. På så vis får alla referenser på sina insatser, vilket de kan använda framöver i sitt jobbsökande.

En arbetsgivare som nappat på den här nya typen av rekryteringsmodell är det unga app-företaget Freebee, som står bakom en app med samma namn som ger mobilanvändare möjligheten att prova saker gratis i utbyte mot att svara på några konsumentfrågor.

– Vi söker efter en account manager. Vi vill ha in någon som övertygar oss om att den har rätt sorts kvaliteter. Sådant är svårt att få fram i ett personligt brev eller ett cv, säger Michael Karlström, produktansvarig.

I stället hoppas man att en utmaning ska vaska fram rätt person. Utmaningen handlar om att göra en säljpitch i en hiss, inspelad på video. 

– Vi vill se hur kreativt man tar sig an vår säljutmaning. Vi vill ha en person som lyckas övertyga oss.

De bästa får komma på intervju.

Sajten är precis lanserad, och de första tjänsterna väntas tillsättas om några veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro