ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utpekad mördare släpptes av polisen

Daniel Olsson · 24 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Mannen i den röda jackan är den 23-årige utpekade mördaren. Före mordet på 17-åringen i Änggården gick han på McDonald’s med 24-åringen.

Mannen i den röda jackan är den 23-årige utpekade mördaren. Före mordet på 17-åringen i Änggården gick han på McDonald’s med 24-åringen. Foto: POLISEN


Misstänkt för mord en timme senare

klar

Artikellänk är kopierad

En timme innan 17-åringen höggs ihjäl på en gata i Änggården i Göteborg den 30 november hade den utpekade mördaren förhörts – och släppts – av polis.– Så är fakta och det är för djävligt, sa kammaråklagare Ulrika Åberg när hon i går åtalade tre unga män för delaktighet i mordet.Det var vid tvåtiden på natten som två män, 23 och 24 år gamla, överföll en ung man utanför en McDonald’s-restaurang på Kungsgatan i ett försök att komma över hans mobiltelefon. Vakter från en näraliggande restaurang fick tag i männen och larmade polisen. – Han var så påtänd att man inte fattade vad han sa, han bara mumlade mest, säger en vakt om 23-åringen. Men polispatrullen som kom till platsen höll bara ett kortare förhör med de båda männen, tog upp en anmälan om försök till rån och åkte sedan därifrån.Strax efteråt ska de båda männen ha kommit i kontakt med 17-åringen och hans vänner som hade misslyckats med att ta sig in på krogar under natten. En i sällskapet tillfrågades av de båda männen om han kunde ordna fram narkotika till dem, vilket han sa sig kunna och de satte sig alla på en spårvagn ut mot Änggården. Utanför lägenheten där narkotikan bytte ägare ska plötsligt 23-åringen, utan förvarning, ha huggit 17-åringen med en kniv i magen, medan hans två kamrater rånades på sina tillhörigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro