ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utpekade kommuner håller inte med Anders Borg

· 8 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014

Anders Borg anser att Danderyd och Lidingö bygger för lite, något som politikerna i de två kommunerna inte håller med om.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/Montage

Finansminister Anders Borg (M) sa i fredagens Metro att Stockholms samtliga kommuner måste bidra till bostadsbyggandet. Han pekade ut Danderyd och Lidingö som kommuner där det byggs för lite. Torsten Sjögren (M), kommunfullmäktiges ordförande i Danderyd säger att man inte vill exploatera kommunen. – Vår linje är att det är fullbyggt, säger han. Det finns planer på att bygga 100 bostäder, men det är allt, enligt Sjögren. Vid det senaste fullmäktigesammanträde beslutades att göra Rinkebyskogen till naturreservat vilket förhindrar bostäder där. Lidingö däremot håller inte med Anders Borg. Anna R. Kihlman (M), kommunalråd, anser att de bygger ansvarsfullt på Lidingö. Planer finns redan för att bygga upp till 2 000 lägenheter och R Kihlman menar att de bygger mer än andra kommuner i länet. – Det känns lite orättvist att bli utpekad, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro