ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utpekade skyller på varandra – slipper fängelse

Evelina Olsson · 31 Okt 2011
Uppdaterad 31 Okt 2011

Foto: Henrik Montgomery /Scanpix


Offret skars med mattkniv i huvudet. Polisen: Aldrig sett så mycket blod i hela mitt liv”. Hovrätten friar utpekad 58-årig man.

klar

Artikellänk är kopierad

Hemmafesten i kolonistugan i Malmö slutade med att mannen skars i huvudet med en mattkniv. Men den utpekade gärningsmannen slipper nu fängelse efter att hovrätten upphävt det tidigare utdömda straffet på ett år. Anledningen: de inblandade festdeltagarna skyller på var­andra. Det var i juni förra året som de fyra personerna begav sig till sommarstugan efter ett krogbesök på Möllevången. Men hemmafesten gick inte som planerat och slutade i stället med att offret först misshandlades med knytnävsslag och sedan blev skuren, flera gånger, djupt i huvudet. Offret lyckades fly från stugan och gömde sig i en soptunna innan han av en ren tillfällighet hittades av en väktare. – Jag har under mina år som polis aldrig sett så mycket blod, vittnar den polisman som senare kom till platsen. Den misstänkte gärningsmannen, en 58-årig man, nekar till att ha varit den som höll i kniven och skyller på en kvinnlig festdeltagare. Kvinnan, som aldrig åtalades, pekar i sin tur ut 58-åringen. Men trots bevis i form av offrets blod på hans tröja och offrets uppgifter om att han var den som stod närmast när slagen utdelades, anser hovrätten att det inte med säkerhet går att säga att 58-åringen är den skyldige.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro