ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utredarens förslag: Höj pensionsåldern till 66 år

TT · 9 Apr 2013
Uppdaterad 9 Apr 2013
Utredare vill höja pensionsåldern till 66 år

Utredare vill höja pensionsåldern till 66 år Foto: Scanpix


Åldersgränsen i pensionssystemet ska justeras upp med genomsnittsåldern. Den kan bli 66 år 2019. Allt enligt en ny utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag lämnar utredaren Ingemar Eriksson sin analys av de pensionsrelaterade åldersgränserna. Hans uppdrag har varit att, mot bakgrund av att livslängden ökar och att de äldre är friskare, föreslå förändringar som gör att vi kan och vill jobba längre upp i åldrarna.

Det gäller inte bara åldersgränser utan också hur arbetsmiljö och attityder måste förändras för att fler ska kunna arbeta längre.

Trots att pensionsåldern numera är flytande är 65-årsgränsen djupt förankrad i folksjälen. Och den faktiska pensionsåldern är lägre än så, lite drygt 63 år.

– Det här är vår tids i särklass viktigaste utredningar, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson på en pressträff om pensionsåldersutredningen tillsammans med utredaren Ingemar Eriksson.

Eriksson föreslår en rad åtgärder för att fler ska kunna arbeta längre.

Han vill öka möjligheterna till studiestöd för personer i åldern 45-57 år, bland annat genom möjlighet till 40 veckors studielån för personer mellan 55 och 57 år.

Eriksson föreslår att inkomstpension inte ska kunna tas ut förrän vid 62 års ålder från och med 2015 och från 63 års ålder 2019. I dag får inkomstpensionen tas ut vid 61 år.

Åldersgränsen för garantipension föreslås höjd från 65 till 66 år 2019. Utredningen vill införa ett nytt begrepp för pension som den kallar riktålder för pension, en riktålder som ska följa med medellivslängden uppåt. Den ska tillämpas första gången 2019 och, enligt de beräkningar som görs nu, skulle den landa på 66 år 2019 och sedan successivt öka till 67 2022 och 68 år 2034.

Innebörden av begreppet är, enligt utredaren Ingemar Eriksson, att pensionsavgång vid riktåldern ger en "godtagbar pensionsnivå".

En rad socialförsäkringar måste anpassas som en följd, bland annat sjukersättning och a-kassa. – Vi har fortfarande en flexibel pensionsålder, men riktåldern blir en rekommenderad pensionsålder, säger Ingemar Eriksson.

Utredningen vill också höja rätten att vara kvar i arbetslivet, det vill säga den åldersgräns som finns i lagen om anställningsskydd, från nuvarande 67 år till 69 år.

Från 2017 vill utredningen att gränsen för att börja ta ut tjänstepension höjs från 55 till 62 år.

Enligt Ulf Kristersson ligger nu ett stort ansvar på de fem partier som står bakom uppgörelsen om det gällande pensionssystemet att studera förslagen och försöka enas om en bred, ny uppgörelse.

Socialdemokraternas representant i pensionsgruppen, Tomas Eneroth, säger att för hans partis del är det viktigaste att se till så att arbetslivet och arbetsmiljön gör det möjligt för människor att arbeta kvar till pension. Han vill inte säga något konkret om utredningens förslag till ändrade åldersgränser i systemet.

– Vår linje kanske inte har varit att ensidigt fokusera på åldersgränser, det handlar om att se hur arbetslivet i övrigt ser ut. Vi ska komma ihåg att det som ger stabila pensioner och det som gör att människor får rimliga pensioner är att man kan vara kvar i arbetslivet och inte slitas ut i förtid, säger Eneroth.

– Det är olyckligt om man bara fokuserar på åldersgränser, det kan upplevas som provocerande av den som slits ut vid 59, säger Eneroth som hoppas på en bred debatt om arbetets villkor och sådant som utbildning och yrkesbyte senare i livet.

– Det är på tiden att vi i Sverige får en diskussion om vilket arbetsliv vi har så vi inte får ökade klyftor där en del har möjlighet att jobba länge, medan andra får en allt sämre arbetsmiljö.

Inte heller Centerpartiet vill tala åldersgränser. Pensionsåldern ska vara flexibel, anser C, och en precis ålder är en mindre viktig fråga.

"Den absolut viktigaste frågan är att vi har kloka och tillmötesgående arbetsgivare, en bra arbetsmiljö och en flexibel arbetsmarknad. Utan arbetsgivare som förstår att man som anställd behöver ges möjligheter att utvecklas och utan en flexibel arbetsmarknad, som gör det möjligt att skifta yrke när åldern förändrar din förmåga och dina intressen, spelar ålder ingen roll", säger Solveig Zander, partiets företrädare i pensionsgruppen, i ett pressmeddelande.

Hon tillägger: "Det ska vara din och min förmåga, ork och lust som avgör när vi väljer att pensionera oss — det ska inte avgöras av en siffra på ett papper".

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro