ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utredning mot Postkodlotteriet växer

Josefin Svenberg · 9 Feb 2014
Uppdaterad 9 Feb 2014

Postkodlotteriet anklagas för att stoppa välgörenhetsorganisationer från att samarbeta med andra. Nu sväller Konkurrensverkets utredning mot lotteriet, skriver Aftonbladet. – De våldtar marknaden, säger en källa till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Kjellström-Matseke, vd Postkodlotteriet.
Niclas Kjellström-Matseke, vd Postkodlotteriet.Foto: TT

Nu växer den utredning mot Postkodlotteriet som Konkurrensverket har bedrivit i nio månader. Aftonbladet rapporterar att det för en dryg månad sedan inkom ytterligare ett vittnesmål om situationen från välgörenhetsorganisationen Forum Syd.

Anklagelserna handlar om det kommersiella Postkodlotteriets avtal med välgörenhetsorganisationer, som gör det mer eller mindre omöjligt till samarbeten med andra lotterier.

– Vi tycker det är djup beklagligt. Till syvende och sist är det de fattigaste människorna i världen som drabbas, säger Annica Sohlström, Forum Syds generalsekreterare, till Aftonbladet.

En anonym källa med insyn i Postkodlotteriet säger att de knutit upp flera stora ideella organisationer ”som inte vågar röra sig”.

– Jag skulle säga att de har våldtagit den här marknaden, det handlar om ett supermonopol, säger källan till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro