ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

UTRIKES störtloppsstjärna mördad i föräldrahemmet

Stockholm Peter Herkel · 8 Maj 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En av Anja Pärssons före detta lagkamrater i skidstallet Salomon mördades i söndags kväll. Schweiziskan Corinne Rey-Bellet, 33, och hennes bror sköts ihjäl i deras föräldrahem i alpbyn Les Crosets. – Det är ett tragiskt familjedrama. Jag känner stor sorg, säger svenska landslagets presschef Kristina Andersson som var bekant med störtloppsstjärnan. Det var vid 21.30-tiden i söndags som en okänd gärningsman tog sig in i familjen Rey-Bellets villa i kantonen Valais i södra Schweiz. Ett flertal skott avlossades som omedelbart dödade Corinne och brodern Alain. I bostaden fanns även syskonparets mor som vårdas på sjukhus med livshotade skottskador. Förövaren var fortfarande på fri fot i måndags kväll. Polisen har ännu inga motiv till dödsskjutningarna. Och man har inte lyckats få tag på Corinne Rey-Bellets make, en schweizisk elitsoldat. Parets tvåårige son är oskadd och omhändertagen. Corinne Rey-Bellet vann totalt fem världscuptävlingar och avslutade karriären med ett VM-silver i störtlopp på hemmaplan 2003. Flera av de svenska utförsåkarna kände Corinne Rey-Bellet. Presschefen och tidigare landslagsstjärnan Kristina Andersson fick dödsbudet vid lunchtid igår. Hon minns henne som en glädjespridare. – Det är naturligtvis en stor chock för de schweiziska åkarna. Nu gäller det att vi stöttar dem, säger hon. Corinne Rey-Bellet tillhörde samma skidstall som Anja Pärsson. Men Kristina Andersson tror inte att de stod varandra särskilt nära.

Fakta Corinne Rey-Bellet tog sin första av fem världscupsegrar i S:t Anton 1999. Då vann hon både Super-G och störlopp under samma dag. Schweiziskan hamnade även överst på prispallen i Super-G i Åre 2001. Rey-Bellet avbröt utförsåkningen efter sitt VM-guld i störtlopp 2003 på grund en svår knäskada. /Peter Herkel

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro