ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utryckande ambulans hindrades: "Aldrig varit så här innan"

Hugo Ewald · 10 Mar 2016
Uppdaterad 10 Mar 2016
28-åriga Georg Glad körde ambulansen som hindrades.

28-åriga Georg Glad körde ambulansen som hindrades. Foto: Privat


Precis innan midnatt kördes en kritiskt sjuk patient mot sjukhuset i över 120 kilometer i timmen. Då dök en bil som försökte hindra ambulansens framfart upp i ett försök att köra ett så kallat "chicken race" – mitt under utryckningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid 23:30-tiden på onsdagskvällen fick Ambulansssjukvårdaren George Glad, 28, och hans kollegor ett larm om en kritiskt sjuk patient som behövde köras till Södersjukhuset i Stockholm. De hämtade patienten men efter att de kört upp på väg 73 såg de en svart personbil som körde oväntat sakta, någonting Aftonbladet också skrivit om. Georg körde ambulansen i drygt 120 kilometer i timmen och hade blåljuset på. Då plötsligt körde bilen förbi dem, svängde inte framför och tvärnitade sedan. – Först blir jag inte irriterad. Först tänker jag att det är en del i yrket att folk kan bete sig dåligt när de ser blåljus, säger Georg till Metro.

Men sedan gjorde personen i bilen det om och om igen. Hen körde förbi ambulansen, bromsade, försvann bakom ambulansen och körde om dem igen. Ett så kallat chicken race.► LÄS MER: Vi jobbar för dig jämt – varför kastar du sten på vår ambulans?

Georg larmade polisen och bilen försvann sedan vid Globen. För Aftonbladet bekräftar polisen att ett larm inkommit. 

– Det var en ambulans som ringde hit klockan 23.48 i går kväll vid trafikplats Gubbängen/Sköndal. Den behövde hjälp att stoppa en personbil som körde ett så kallat chicken race. Sedan försvann bilen, troligen in till stan. Som jag förstår har vi inte ens hunnit dit, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Georg Glad menar att han är övertygad om att personen försökt hindra ambulansens framfart, men säger att han fått stöd efter händelsen och att Falck Ambulans där han arbetar har väldigt bra rutiner efter sådana här händelser.

– Man blir väldigt skakis efteråt, det är det som är jobbigt. Man vet inte vad som blir nästa grej när man hör allt om stenkastning och så. Folk har helt tappat respekten för utrymningsfordon i helhet, men med ambulans har det aldrig varit så här innan, säger han.► LÄS MER: Christopher, 29, skulle rädda man i nöd – då pissade någon på honom

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro