ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utslagne Schlegel reser sig igen

metro · 12 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

Melodifestivalen blev ett nederlag. Men det är nu det börjar på riktigt för förre The Ark-trummisen, Sylvester Schlegel. I april kommer hans album, och i helgen står han på scen igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sylvester Schlegel släpper i april sitt första soloalbum under eget namn. Han backas upp av en rad namnkunniga Malmömusiker, som bland annat Elin Hörberg från Skilla och Christine Owman. ”Det är ett jävla bra gäng”, säger Sylvester Schlegel.
Sylvester Schlegel släpper i april sitt första soloalbum under eget namn. Han backas upp av en rad namnkunniga Malmömusiker, som bland annat Elin Hörberg från Skilla och Christine Owman. ”Det är ett jävla bra gäng”, säger Sylvester Schlegel.

På lördagen står Sylvester Schlegel på KB:s scen med sina helt purfärska låtar, bara en halvmil från Malmö Arena där han i direktsändning fick stryk med ”Bygdens son” för två veckor sedan.

Man skulle kunna tro att trummisen i nu nedlagda The Ark mätte det mentala avståndet i mil. Att Melodifestivalen och klubbscenen var två olika världar, där den första mest var på skoj. Men inte.

– Två gånger har jag varit med i Melodifestivalen, så jag har så klart mer erfarenhet av klubbvärlden. Men det har alltid varit fruktansvärt kul på Melodifestivalen, och så mycket skiljer det sig inte från att stå på en klubbscen, säger han.

Den 2 april släpper han sitt första soloalbum under eget namn. Och till skillnad från The Guild, hans andra soloprojekt, sjunger Sylvester Schlegel nu på svenska.

– Jag blev förälskad i det ganska snabbt och tyckte det kändes som en befrielse på många sätt.

Skivan följer en tradition av textbaserad rockmusik, med influenser från bland annat 60- och 70-talet.

– Det här är essensen av allt jag har hållit på med, både sett till hur det låter och vad det handlar om. Jag försöker sammanfatta mitt liv och verk, och samtidigt reda ut var jag befinner mig just nu. Det är väldigt självbiografiskt.

Splittringen av The Ark för två och ett halvt år sedan blev överraskande svår för Sylvester Schlegel.

– Att vara en del i ett gäng har varit min identitet sedan tonåren. Men nu är det upp till mig att skapa mina egna förutsättningar, säger han.

100 procent fredag enligt Sylvester Schlegel.

30 procent: ”En kyl fylld av alkoholfria öl. Jag vill inte kalla mig nykterist, det låter så tråkigt, men jag längtar efter fler alkoholfria barer och spelställen.”

70 procent: ”En sprängfylld skivback med gamla vinylsinglar. Jag har samlat i många år, och under Melodifestivalen hade jag med mig en resegrammofon för att kunna ta en paus från tuttifrutti-bubblan.” 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro