ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utvald trio blir traineer

Mary Örnborg · 27 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Helen Mischel, Robert Luciani och Fredrik Evertsson har valts ut bland 400 sökande.

Helen Mischel, Robert Luciani och Fredrik Evertsson har valts ut bland 400 sökande. Foto: Mary Örnborg


klar

Artikellänk är kopierad

Drivkraft och ideellt engagemang till fördel för en blivande trainee. 4 tips – så får du en attraktiv traineeplats.

Mjukvarujätten Microsoft hade bara tre traineeplatser i höstas att fördela på 400 sökande. Bland de sökande, fanns Robert Luciani, Helena Mischel och Fredrik Evertsson.

Det blev slutligen också den trion som konkurrerade ut resten av de sökande. Och för två veckor sedan började deras traineeperiod på Microsoft.  Robert Luciani och Helen Mischel är civilingenjörer inom IT och data, från Chalmers respektive Linköpings tekniska högskola  och Fredrik Evertsson har en civilingenjörsutbildning inom industriell ekonomi från KTH.  – Vi fick söka våra respektive traineetjänster innan vår traineeperiod startat. Jag sökte först en tjänst men blev tillfrågad att i stället söka en annan som intervjuaren trodde att jag skulle passa bättre för. Och jag valde till slut den föreslagna tjänsten, vilket jag är glad för, säger Helena Mischel som fick rollen som produktchef för Windows Live.

Robert jobbar med företagskunder som har stora supportavtal och Fredrik som produktspecialist.– Vi har olika mål med våra traineeplatser. Min drivkraft är att specialisera mig inom ett område, Helena vill utveckla sin ledaregenskap medan Fredrik på sikt satsar på entreprenörskap, säger Robert Luciani.

Även om drivkrafterna ser olika ut inom trion finns en gemensam nämnare som tagit dem dit de är i dag.– Engagemang. Vi brinner alla för teknik på ett eller annat sätt även utanför skolans väggar, säger Fredrik Evertsson.

4 tips: Så lyckas du landa traineeplatsen

1. Var mångsidig. Visa att du är fokuserad på andra saker än bara skolarbetete. Det kan handla om engagemang i olika projekt eller ideella föreningar. Det visar att du är mångsidig.Använd din talang

2. Använd din talang. Har du ett stort brinnande intresse för det du utbildar dig inom? Gör då något av det genom att ta initiativ till att hitta lösningar på problem eller prova hitta på egna innovationer. 3. Specialisera dig. Bli bäst på det du gör. Det är alltid ett extra plus om man kan ett område riktigt, riktigt bra. Det imponerar alltid på en arbetsgivare som rekryterar till traineeplatserna­­­. Motivera ditt val

4. Motivera ditt val. Innan du söker ett traineejobb, tänk igenom och motivera noga varför du vill jobba på just det stället. Då är du också väl förberedd på svaret på frågan om du får den på en intervju.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro