ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utvisad våldtäktsman går inte att stoppa

Tomas Lundin · 3 Jan 2013
Uppdaterad 3 Jan 2013
Utvisad våldtäktsman går inte att stoppa

Utvisad våldtäktsman går inte att stoppa Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En 44-årig man som dömts för våldtäkt och utvisats har återigen påträffats i Sverige, rapporterar Sydsvenskan. Polisen har små möjligheter att hålla honom borta ur landet. 

Dagen innan julafton såg poliser hur två berusade unga kvinnor talade med en person i en bil. Kvinnorna berättade att de skulle få skjuts av mannen, som de inte kände. När polisen kontrollerade hans uppgifter visade det sig vara en rumänsk medborgare som utvisats på livstid från Sverige. efter att ha dömts för våldtäkt och våldtäktsförsök. 

Mannen har straffats för två sexbrott, båda i samband med just krogbesök rapporterar Sydsvenskan. Ett våldtäktsförsök skedde 2007 när mannen var på väg hem från krogen och en fullbordad våldtäkt skedde två år senare då han fick med sig en kvinna hem och våldtog henne i timmar. 

Efter avtjänar straff utvisades han 2011 på livstid, men i realiteten är det svårt att stoppa honom från att komma in i landet. Rumänien är med i Schengen-samarbetet och när han åker bil från hemlandet är det lätt för honom att passera gränsen utan att visa pass. 

Själv uppger 44-åringen att han tänker komma tillbaka till Sverige tills han får tillbaka en innestående hantverkarlön på 40 000 kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro