ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Utvisningshotad vann 1,2 miljoner

Metro · 7 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 10.000 kronor i 10 år.  Det blev resultatet när utvisningshotade Tesfaldet Tesloy skrapade sin Trisslott i direktsändning i TV4:as Nyhetsmorgon på lördagen.Trots att utdelningen blev den lägsta möjliga blev 27-åringen miljonär – med 1,2 miljoner kronor att se fram emot. Eritreanen Tesfaldet Tesloy lever i Sverige men har sedan 2006 ett utvisningsbeslut hängande över sig. Trots det har han under sin tid i Sverige lyckats utbilda sig till gyminstruktör och skaffa B-körkort och truckkörkort. Men på grund av utvisningsbeslutet har han inte rätt att jobba.Men när han besöker TV4-studion får han veta att han inte behöver känna sig jagad.– Det är ingen som bryr sig om honom, det är jag helt övertygad om. Det finns vissa länder vi inte kan verkställa till. Det är väldigt svårt att skicka till Eritrea, säger Alf Isaksson, gruppchef på Stockholmspolisen till Nyhetsmorgon.

Tesloy visste redan innan skrapet var han vill använda pengarna till.– Jag hoppas förstås på en vändning i min kamp för uppehållstillståndet. I så fall tänker jag lägga pengarna på naprapatstudier, berättade 27-åringen för Metro innan lördagens skrap.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro