ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vabbande pappa trakasserad på Facebook

Jenny Sköld · 14 Jun 2011
Uppdaterad 14 Jun 2011
En vabbande pappa kände sig uthängd i chefens kommentarer på Facebook. Flickan på bilden har ingen koppling till artikeln.

En vabbande pappa kände sig uthängd i chefens kommentarer på Facebook. Flickan på bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: Scanpix


Pappa blev uthängd av platschefen. Fick rätt hos DO.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hmm, tack alla ni som ”sjukanmäler” er på denna klämdag, det visar på medmänsklighet och omtanke: Hyggligt!”Så skrev platschefen i sin statusrad på Facebook. En vabbande pappa, tog åt sig och anmälde fallet till Diskrimineringsombudsmannen, DO. – Då ingen annan på kontoret hade sjukanmält sig utöver jag själv fanns inget annat än att ta detta oerhört personligt. Min fru ligger sjuk och jag får öppet skit för att jag stannar hemma från ingen mindre än min egen platschef, skriver han i sin anmälan till DO. Mannen, som var anställd på Bring Citymail, anmälde sin frånvaro tidigt på morgonen. Det var en vän som senare tipsade om chefens statusuppdatering. Den vabbande pappan påtalade det olämpliga i detta för områdeschefen, utan att få något svar. Senare skrev platschefen ytterligare en kommentar på Facebook: ” … jag hade iskallt räknat med det å backat upp med vikarier, man känner ju sina arbetskamraters moral”. DO bedömde att platschefen utsatt sin medarbetare för missgynnande som har samband med föräldraledighet och påpekar samtidigt att det handlade om trakasserier. Ombudsmannen bestämde sig då för att stämma Bring Citymail, som nekade till anklagelserna, även om de medgav att platschefens agerande varit olämpligt. Tvisten slutade i en förlikning där pappan ersattes med 15 000 kronor från arbetsgivaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro