ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vabbande polis tvingades till rättssalen med barnen i knät

Fredrik Beckman · 31 Jan 2014
Uppdaterad 2 Feb 2014

Polismannens två små barn var sjuka. Men den vabbande polismannen tvingades ändå inställa sig i tingsrätten i Göteborg för att vittna. De snoriga febersjuka barnen fick han ha i knät i rättssalen. Nu anmäler han rättens domare och tingsrätten till Justitieombudsmannen, JO.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i tisdags som polismannen skulle vittna om ett ingripande han hade gjort 2012. Bland annat gällde det trafikbrott.

Problemet var bara att hans barn, ett och tre år gamla, var kraftigt förkylda och hade feber. Därför kunde de inte gå till förskolan.

Polismannen ringde och förklarade det för tingsrätten, han var hemma med ersättning från Försäkringskassan. Däremot erbjöd han sig att vittna över telefonen. Trots att det egentligen bröt mot reglerna, menade polismannen, eftersom han gick i tjänst om han vittnade. Det skulle inte försäkringskassan godkänna.

Domaren i målet sa tvärnej till upplägget. Polismannen fick 30 minuter på sig att komma till tingsrätten, annars blev det 2000 kronor i vite.

Polismannen såg ingen annan möjlighet än att packa in de febersjuka barnen i bilen och i ilfart ta sig de två milen till tingsrätten, en miljö han nu är upprörd över att tingsrätten tvingat honom ta med dem till.

”Indirekt utsatte Tingsrätten mig och mina barn för fara bara att sätta oss i den situationen. Tingsrätten en samlingsplats för DIV personer som jag både träffar och jobbar mot i dagliga arbetet, flera har ett hat mot oss som poliser men vissa har även dragit det så långt att det även riktat mot enskilda personer… Jag tvingades av domaren ta med mina barn på arbetstid som polis trots att dom var för sjuka för att vara på förskolan”, skriver han i sin anmälan till JO.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro