ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vackert väder i påsk

Jenny Sköld · 3 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Över 15 grader i helgen

klar

Artikellänk är kopierad

Det ser ut att bli vackert väder över stora delar av landet under påskveckan och helgen, åtminstone i de södra delarna av landet.

– Under skärtorsdagen blir det rätt vackert väder även om det bildas en del stackmoln norr om Mälardalen, säger Sten Laurin, meteorolog på SMHI.

I Norrland däremot kan det blåsa rätt rejält under torsdagen.

– Vi kommer förmodligen att gå ut med en klass 1 eller klass 2-varning beroende på hur allvarligt det blir. Det kan vara bra att ställa bilen under en sådan dag.

De som firar påsken med skidsemester har snögaranti - snön ligger kvar ända ner i södra Dalarna. Däremot kan det komma täta snöbyar över västra fjällen i kombination med hårda vindar, vilket inte ger idealiska förutsättningar för aktiviteter i skidbacken.

Även Långfredagen och Påskafton bjuder på hyggligt vårväder i stora delar av landet. Lite sämre Påskdagen då det kommer ett nederbördsområde i form av regn över Götaland och Svealand och snö längre norrut. Men redan i början av nästa vecka spricker det upp.

– Det blir över 15 grader i Götaland och över 10 i södra Norrland medan minusgraderna ligger kvar över norra delen av Norrland, säger Sten Laurin.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro