ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vackra människor är mer själviska

Victoria Gillberg · 18 Aug 2011
Uppdaterad 18 Aug 2011
 – Varför skulle en vacker människa vara mer självisk? Det handlar ju om insidan, menar Catharina Wernqvist, 32, från Johanneshov.

 – Varför skulle en vacker människa vara mer självisk? Det handlar ju om insidan, menar Catharina Wernqvist, 32, från Johanneshov. Foto: Pär Hugosson


Brad Pitt och Natalie Portman kanske inte är perfekta livspartner ändå. Ny studie visar att vackra människor är mer själviska.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Portman och Brad Pitt – mer själviska enligt forskningen.
Natalie Portman och Brad Pitt – mer själviska enligt forskningen.

Människor med symmetriska ansiktsdrag anses vara attraktiva. Men nu visar en ny studie från Edinburgh University i Skottland att de också är mer självcentrerade och sämre på att samarbeta. I studien har man bland annat låtit deltagarna välja mellan att vara en duva, som samarbetar för allas bästa, eller en hök. Höken representerar en mer självisk fågel. Utifrån deras val studerade forskare deras ansiktsdrag. De kom fram till att människor med symmetriska ansiktsdrag oftare valde att vara hök. – Ja, det kan nog stämma. När man är vacker blir man van vid att alla bryr sig om en. Då behöver man tänka lite extra på andra, säger dejtingkonsult och författare Marie Hagberg. Så de vackra kändisarna med symmetriska ansiktsdrag är kanske inte så perfekta som de verkar. Dessutom visar forskning från California University i USA att rika också är mer själviska, mindre generösa och har mindre empati. Men att vara vacker är inte bara negativt utan forskningen säger också att vackra människor har bättre hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro