ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad är grejen med mobilstrålning, egentligen?

Simon Krona · 18 Dec 2016
Uppdaterad 18 Dec 2016

Det finns överallt omkring oss. Samtidigt menar flera organisationer att det orsakar en rad olika sjukdomar. Så är mobilstrålning farligt eller inte?

klar

Artikellänk är kopierad

Cancer, Alzheimers sjukdom och missfall. Flera organisationer, däribland Strålskyddstiftelsen som arbetar för att minska förekomsten av elektromagnetisk strålning, menar att mobilstrålningen utgör en stor hälsorisk.

Så är det farligt eller inte?

Nja. Det finns i nuläget inga vetenskapliga bevis för det.

Men jag har hört att man ska använda mobilen så lite som möjligt? Var det bara en bluff?

Nej, det stämmer att Strålsäkerhetsmyndigheten tycker att man ska minska på onödiga mobilsamtal. Men det handlar enligt myndigheten om en ren försiktighetsåtgärd.

Så här sa Jimmy Estenberg, specialist i elektromagnetiska fält på Strålsäkerhetsmyndigheten när Metro tidigare frågade om strålningen.

quotation start– Det har funnits och finns fortfarande en misstanke om att det skulle kunna leda till hörselnervstumörer även om den är ganska svag. Misstanken blir också svagare för varje år som går utan att vi ser någon ökning av den aktuella cancerformen.quotation end
klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro