ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad är otrohet?

Ulrica Widsell · 26 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metros sexexperter tar upp ett laddat ämne

klar

Artikellänk är kopierad

OTROHET För många är otrohet oacceptabelt i ett förhållande. Andra förlåter och går vidare. Att vara otrogen eller bli bedragen kan vara laddat och svårt. – Vad är egentligen otrohet, när är man otrogen? säger sexualupplysaren Pelle Ullholm.

Det kan vara svårt att veta var gränserna går. Får man flirta med någon på tunnelbanan utan att bedra sin partner. Är man otrogen bara när man har sex med någon annan? Metros relationsexperter har fått frågor om otrohet. En kvinna undrar om hennes partner är otrogen när han har sexkontakter på nätet. Hon är själv osäker på vad hon tycker. – Det beror på hur man upplever det, vad man definierar som otrohet. Egentligen är det enkelt, det man har bestämt att man inte tycker är okej är otrohet. För vissa kan det vara att ligga med någon, för andra kan det var mer åt det förälskade hållet, utan att man gör något, att man tänker på eller fantasierar om någon annan. För vissa finns inte otrohet, eftersom de tycker det är okej om partnern har sex eller flirtar med andra, säger Pelle Ullholm.

Lösningen i ett förhållande är att prata med varandra och bestämma vad som är okej och inte, menar han. – Det är viktigt att man pratar igenom vissa saker. Hur ska vår relation funka? Ska vi ha något som bara är vårt. Vad ska det vara? Vad får man och vad får man inte göra med andra? Tänker man väldig olika ska man fundera över förhållandet, om det egentligen är en dålig matchning, säger Pelle Ullholm.

Otrohet kan vara en reaktion på att något inte är bra i ett förhållande. – Det kan handla om längtan efter något annorlunda, att man vill göra något annat i livet, en längtan efter förändring och spänning eller efter en annan typ av uppskattning.

För en del kan det handla om makt i relationen. – Den som är otrogen vill då styra relationen och sätter sig över det man har kommit överens om.

Otrohet kan också vara ett sätt att ta sig ur ett förhållande. – Det är jobbigt för många att ta ansvar för sina egna känslor och val. Det är ibland lättare att göra sig omöjlig, så att den andra gör slut. Man kan vara otrogen för att få ett tungt vägande skäl att göra slut, säger Peller Ullholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro