ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad gör försvaret här?

Aron Andersson · 30 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Försvarets Martin Sachs och Metro Tekniks reporter Aron Andersson pratar Dreamhack. 

Försvarets Martin Sachs och Metro Tekniks reporter Aron Andersson pratar Dreamhack.  Foto: Kristoffer Rengfors


klar

Artikellänk är kopierad

DREAMHACK. När du lämnar de stora datorsalarna för att besöka Dreamhacks utställningshall är det första du möts av ett gigantisk Jas-39 Gripen. Framför det står en luftvärnskanon. Vänder du blicken lite till höger ser du en stridsvagn.– Vi skjuter mitt i prick när vi kommer till Dreamhack, det är ungdomar i åldern 15 - 25 år som är vår målgrupp, säger Martin Sachs, planeringsofficer på försvarets rekryteringscentrum.För första året någonsin har försvaret valt att visa upp sig på Dreamhack.– Jag vet inte varför vi inte har varit här förut. Jag träffade en kille på en pr-byrå som kopplade ihop mig med Dreamhacks styrelseordförande David Garpenståhl. Vi träffades i våras och arbetat fram konceptet.

•• Hur känns det att vara här?– Det känns jättebra. Nytt och spännande och ungdomligt. Det är viktigt för oss att hitta nya arenor där ungdomar vistas.

•• Vad betalar ni för att vara här?– Det kostar oss nästan ingenting att vara här eftersom vi har med oss Team Culinar som står för maten och bidrar med flyguppvisning.

•• Kostar inte uppvisningen pengar?– Egentligen inte eftersom piloterna ändå behöver sina flygtimmar. Uppvisningen ingår i deras timmar.

•• Varför är ni just på Dreamhack?– Dels för att det är rätt målgrupp men även för att det finns en teknisk kompetens och datorvana. Det är perfekt eftersom mycket inom försvaret går mot att datoriseras mer. Det går inte att säga att vi bara behöver stora starka män utan mångfald är en styrka för oss.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro