ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad har du i fickan Victoria?

Anders Göransson · 17 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kronprinsessen Victoria har ”lite i bakfickan”. Det lite kryptiska meddelandet gav hon i en tv-intervju under måndagen. Bland kungahuskonnässörer tycks tolkningen vara given: vi får ett prinsessbröllop nästa år.

Det var i slutet av en intervju i SVT:s ”Aktuellt” i går som Victoria undslapp sig några fraser, som till synes handlade om hennes framtida utbildning:– Jag hittar konstant nya områden som jag skulle vilja fördjupa mig i, men ... ja, vi får väl se, helt enkelt. Lite i bakfickan har jag i alla fall.

I sju år har Victoria varit tillsammans med Daniel Westling och otåligheten växer bland dem som vill ha ett sagobröllop med pompa och ståt. Hovreportern Katarina Hurtig var snabb att dechiffrera uttalandet.– Jag hoppas hon syftar på bröllop, säger hon till Aktuellt.

TV-intervjun handlade annars om Victorias utbildning inom UD, den så kallade drottningsskolan, med studier vid svenska och utländska universitet, svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel.

Hon berättade om sitt engagemang i internationella frågor och gjorde ett klart: som monark kommer hon inte att vara tyst i frågor som berör henne.– Jag hoppas att jag också har viss yttrandefrihet som alla andra. Man kan inte bara vara tyst i alla frågor, som miljöfrågor, sexuellt utnyttjande av barn, eller andra tunga och svåra frågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro