ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad kommer Iphone 5 att heta?

Aron · 4 Okt 2011
Uppdaterad 4 Okt 2011
Apple ska visa ny Iphone

Apple ska visa ny Iphone


klar

Artikellänk är kopierad

Inför Apples nya Iphone-lansering har de flesta medier konsekvent kallat den kommande mobilen för “Iphone 5″. Detta började långt innan det över huvud taget fanns några uppgifter om telefonen och namnet ska därför inte tolkas som det namn den nya telefonen faktiskt får.

Det råder nu något delade meningar om vad namnet egentligen blir, en fråga som kompliceras av det faktum att vi inte precis vet vad Apple kommer att visa.

Det finns nämligen en hel del spekulationer om en större uppdatering, en mobil med helt nytt utseende som faktiskt skulle få namnet Iphone 5. Det finns även spekulationer om att nuvarande Iphone 4 vid sidan av detta uppdateras något, och blir Iphone 4S, och att det skulle vara lite av ett lågprisalternativ.

Det finns de som menar att denna Iphone 5 inte alls kommer att presenteras i kväll, utan först nästa år, och att kvällens presentation bara blir av Iphone 4S (faktum är att fler och fler misstänker att den tunna Iphone 5 med stor skärm inte är något som kommer att visas i kväll).

Exakt vad som händer vet vi naturligtvis inte förrän 19.00 (eller snarare någon timme senare), men här är ett tänkbart scenario:

Det vi på förhand kallar Iphone 5 behöver inte vara något annat än just Iphone 4S, en uppdaterad Iphone 4 med bättre kamera, snabbare processor och några fler finesser.

Samtidigt uppdateras Iphone 4 något, utan att byta namn, och får mindre lagringsutrymme och lägre pris.

Då har Apple fortfarande visat två mobiler, och det blir bara namnen som inte matchar spekulationerna.

Ett sådant scenario är kanske inte exakt vad alla drömmer om, men en helt logisk uppföljning till senaste modellen. Att nya operativsystemet nu kommer att lanseras, och att det fått namnet IOS 5, gör att det visserligen hade passat bra att släppa en mobil som heter just “Iphone 5″, men det är knappast ett särskilt vidkommande argument.

Apple-jour: I kväll slipper vi spekulera längre när Apple slutligen presenterar sin nyhet. Jag kommer då att joura lite och följa presentationen. Jag kommer kanske inte hinna rapportera helt live från Apples event, men lovar att uppdatera er så fort nyheten finns ute.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro