ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad ska du göra nu, minister?

Åsa Larsson, Karolina Skoglund & Emmelie Wallroth · 15 Sep 2014
Uppdaterad 15 Sep 2014

Foto: TT


Metro har frågat landets ministrar vad de ska göra nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Statsminister Fredrik Reinfeldt har under måndagen lämnat in sin avskedsansökan och avgår som partiordförande för Moderaterna. Finansminsiter Anders Borg meddelade under måndagen att han lämnar politiken. Vad han ska göra i stället är oklart. 

Carl Bildt, utrikesminister:

Hans pressekreterare Erik Zsiga svarar på sms:

"Bildt avstår att kommentera detta ytterligare just nu, men fick i går kväll frågan om vad han ska göra nu och svarade då att det är det minsta problemet just nu."

Beatrice Ask, justitieminister:

– Det är svårt att svara på just i dag, men hon står ju tvåa på riksdagslistan för Moderaterna i Stockholm, det är bara Fredrik Reinfeldt som står före henne. Jag har inte sett sammanräkningen, men det är klart att hon kommer in i riksdagen och det är ju någonting som hon har tänkt att fullfölja. Hon kommer definitivt att fortsätta att jobba med politik, säger pressekreterare Per Claréus.

Catharina Elmsäter-Svärd, infrastrukturminister:

– Vi avstår från att göra sådana kommentarer. Men hon är ju uppsatt på riksdagslistan, säger pressekreterare Niklas Gillström.

Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadsminister:

– Det är ju ett par dagar och ett par veckor nu som det är fortsatt viktigt att landet sköts och att det är ordning och reda, oavsett valresultatet i det avseendet. Sen toppar ju Elisabeth Örebros riksdagsvalsedel och ska göra riksdagsarbete, säger pressekreterare Linda Norberg.

Ewa Björling, handelsminister:

– Det är för tidigt för att kommentera någonting sånt just nu, vi måste se vad som händer, säger pressekreterare Monica Enqvist.

Hillevi Engström, biståndsminister:

– Den frågan passar vi på, säger pressekreterare Sebastian Tham.

Peter Norman, finansmarknadsminister:

– Det är lite tidigt att svara på det så här dagen efter valet, säger pressekreterare Victoria Ericsson.

Tobias Billström, migrationsminister:

– Tobias är riksdagsledamot och står etta på listan i Malmö, så han går tillbaka till riksdagen, säger pressekreterare Anna Erhardt.

Ulf Kristersson, socialförsäkringsminister:

– Han står på plats nummer två i Sörmland och kommer att komma in i riksdagen, säger pressekreterare Cherine Khalil.

Lena Adelsohn Liljeroth, kultur- och idrottsminister:

Avstår från att svara.

Annie Lööf, närings- och regionminister:

– Hon är ju partiledare och det kommer hon fortsätta vara. Vi kan inte säga mer än så, säger Anna-Karin Nyman, presschef hos Annie Lööf.

Lena Ek, miljöminister:

– Lena har inte haft en tanke på någonting annat än valrörelsen, så det finns inget sådant besked i nuläget, sägerErik Bratthall, pressekreterare hos Lena Ek.

Anna-Karin Hatt, IT- och energiminister:

– Frågan är för tidigt väckt. Vi avvaktarm, säger Jonas Johansson, pressekreterare hos Anna-Karin Hatt.

Eskil Erlandsson, landsbygdsminister:

– Han kommer sitta kvar som riksdagsledamot. Det är ju ett heltidsuppdrag, säger Madeleine van der Veer, pressekreterare hos Eskil Erlandsson.

Erik Ullenhag (FP), integrationsminister: – Han kommer att sitta i riksdagen som det ser ut, säger Makan Afshinnejad pressekreterare hos Erik Ullenhag.

Metro söker pressekreterarna hos EU-minister Birgitta Ohlsson, utbildningsminister Jan Björklund och försvarsminister Karin Enström.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson, Karolina Skoglund & Emmelie Wallroth
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro