ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vad tycker din hund – egentligen?

Katarina Arnstad Elmblad · 11 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Djurkommunikatörer hjälper till att tolka

klar

Artikellänk är kopierad

King lutar sig mot sin matte Kate Silverek. Han och djurkommunikatören Pehr Trollsveden har mycket att prata om.
King lutar sig mot sin matte Kate Silverek. Han och djurkommunikatören Pehr Trollsveden har mycket att prata om.Foto: Henry Lundholm

Har du och din hund svårt att kommunicera? Har du undrat över varför den envisas med att attackera rödhåriga kvinnor eller tvärstannar utanför ­kro­g­en? Då ska du uppsöka en djurkommunikatör som kan försöka räta ut frågetecknen.– Jag älskar min matte mest i hela världen, säger King och lägger sig tillrätta i Kate Silvereks knä och drar en djup suck av välbehag.

Kings ”terapeut”, Pehr Trollsveden, lutar sig tillbaka i sin fåtölj och inleder samtalet med den sjuåriga blandrasen som växte upp som gatuhund i Grekland. King är snacksalig och Pehr har fullt sjå att hinna med i svängarna.– Jag hatar småhundar, jag vill gå utan koppel och vara mer i skogen, berättar King.

Hur pratar man med en hund?– Hunden skickar bilder och förmedlar känslor till mig som jag läser av. Jag ser obalanser i djurets hälsa och berättar vad djuret har att säga till sin ägare, berättar Pehr.

Vi träffas på Café Himmelska Hundar i Stockholm. Kate vill få en förklaring till varför hennes hund beter sig som han gör.– Jag får en känsla av att King lider av en sjukdom, kanske har han fel på hjärtat och att någon sparkat honom i korsryggen när han var liten, säger Pehr.

När King kom in i rummet hade han munkorg.– Han attackerar småhundar för att han själv blivit påhoppad av en liten hund. Som valp var han inte sedd och älskad.

Kate är väldigt nöjd med sessionen. – Analysen var klockren. King lider av en dödlig sjukdom orsakad av en parasit, däremot har han inte problem med hjärtat och nu förstår jag att han agerar instinktivt när han gör utfall mot små hundar. Därför kan jag heller aldrig låta honom gå utan koppel.

Att prata med djur kan man till viss del lära sig men för att bli riktigt duktig krävs talang, säger Pehr. Sin mediala förmåga att prata med djur har Pehr med sig från barndomen.– Jag kommunicerade med en katt när jag bara var fem år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro