ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Vädervarningen: Nu blir det snökaos och minusgrader – låt bilen stå

Aron Andersson · 30 Okt 2016
Uppdaterad 30 Okt 2016

Foto: TT


Höstvärmen är över – i veckan väntas snökaos och minusgrader. Har du inte bytt till vinterdäck så ska du låta bilen stå”, säger meteorologen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under helgen har nästan hela landet bjudits på strålande höstväder. Men nu kommer bakslaget. I veckan slår vintern till, med snö och minusgrader.

– Det kommer att komma en hel del regn och snö, och det kan vara ganska stora mängder. Det ser ut att vara främst under tisdagen, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

►LÄS MER: Dags att byta till vinterdäck – så gör du

Den stora nederbörden kommer att falla ut som regn i delar av landet, men i kombination med lägre temperaturer kommer stora delar även att drabbas av snö.

– Det kommer att kunna ställa till en del problem i trafiken. Om inte under tisdagen så under onsdagen och torsdagen. För då blir det kallare.

Från Dalarna och uppåt är det sannolikt med snöbyar, och det plötsliga väderskiftet kan ställa till det för både biltrafik och kollektivtrafiken, tror meteorologen. Eftersom det fortfarande är mjukt i marken kan snöfallet leda till att träd välter omkull, men den största varningen utfärdas till den som fortfarande kör med sommardäck.

– Folk som inte har satt på vinterdäck bör inte använda sina fordon då. För det kommer att bli problem helt enkelt, säger Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro