ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vädjar vid 19-årige sonens grav: Sprid historien om att ett bloss spice dödade honom

Emmelie Wallroth · 4 Nov 2014
Uppdaterad 9 Nov 2014

Foto: Facebooksidan ”Connor Reid Eckhardt”


klar

Artikellänk är kopierad

19-åringen tog ett enda bloss spice och blev hjärndöd. Nu talar hans pappa till honom vid graven – och varnar andra för drogen. 

Metro har tidigare rapporterat om Connor Reid Eckhardt, 19 i Kalifornien, som efter att ha rökt den syntetiska drogen spice en gång blev hjärndöd.

19-åringen rökte spice en gång – blev hjärndöd

Han hamnade i koma och i fyra dagar satt familjen vid hans sida på sjukhuset innan man stängde av respiratorn och donerade 19-åringens organ. Efter Connors död har hans föräldrar delat med sig av familjens öde – för att varna andra för den livsfarliga drogen.

– Connor ville inte dö. Han ville leva. Han hade allt att leva för, har hans mamma Veronica Eckhardt tidigare sagt till LA Times.

Många har berörts av händelsen och facebooksidan ”Connor Reid Eckhardt” följs i skrivande stund av över 62 000 personer.

Malin, 27: Jag tog 15 gram spice om dagen

Och nu har familjen lagt upp ett nytt klipp på sidan som de hoppas ska spridas över världen. I klippet står Connors pappa Devin Eckhardt vid sin sons grav.

– Jag tittar på stenen och ser ditt namn, och jag tänker det här kan inte vara mitt liv. Vilken minut som helst kommer du ringa eller komma på din skateboard med ditt skratt och så kommer den här mardrömmen vara slut, säger han till sin döde son.

Han beskriver sorgen och saknaden som ett ”hål i hjärtat”.

– Ett enda bloss spice och det förändrade allt. Inte bara för dig, utan för oss, din mamma, dina systrar. Det är den värsta mardrömmen någonsin. 

Svensk polis varnar för super-spice: Tuppar av efter några bloss

Devin säger att han i bland är osäker på hur familjen ska kunna gå vidare i livet.

– Jag hoppas att du som tittar på det här berörs av vår historia och att den får dig att agera annorlunda. Lura inte dig själv genom att tro att spice är en drog som är okej och att det här inte kan hända dig. Låt inte det som hände oss hända dig, säger Devin Eckhardt. 

Familjen uppmanar nu andra att sprida varningen. Här kan du se hela klippet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro