ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Vado vs Bloggie – två hd-kameror för fickan

Jonas Ryberg · 14 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Creative Vado HD version 3
  Video: 720 pMinne: 4 GB inbyggt (rymmer upp till 120 minuter i hd-kvalitet)Video ut: via hdmi.Pris: 1 495 kronor.Mått: 15 x 55 x 95 millimeter.Vikt: 90 gram.Usb: Inbyggd usb-hane.
Creative Vado HD version 3 Video: 720 pMinne: 4 GB inbyggt (rymmer upp till 120 minuter i hd-kvalitet)Video ut: via hdmi.Pris: 1 495 kronor.Mått: 15 x 55 x 95 millimeter.Vikt: 90 gram.Usb: Inbyggd usb-hane.
Sony Bloggie MHS-PM 5
  Video: 1080 p eller 720 p.Minne: SD-kort eller memory stick.Video ut: Komponent.Pris: Cirka 1 800 kronor.Mått: 18 x 53 x 110 millimeter.Vikt: 130 gram.Usb: Inbyggd usb-hane.
Sony Bloggie MHS-PM 5 Video: 1080 p eller 720 p.Minne: SD-kort eller memory stick.Video ut: Komponent.Pris: Cirka 1 800 kronor.Mått: 18 x 53 x 110 millimeter.Vikt: 130 gram.Usb: Inbyggd usb-hane.

Vi testar två videokameror för den som vill fånga enkla videosnuttar och tröttnat på mobilen. Båda skryter med inspelning i hd.

2 saker vi gillar med Creative Vado

1. Mikrofoningång – Creative har byggt in en kontakt för extern mikrofon i Vado. Det är bra eftersom dåligt ljud kan vara minst lika irriterande i en film som dålig bild.

2. Fickvänligheten – Vado har inga utstickande detaljer utan glider rakt ner i fickan. Ett knapplås hade dock varit välkommet för att undvika fickfilmning.

2 saker vi gillar med Bloggie

1. Roterande lins – För att starta Bloggie roterar man fram linsen. Det är bra eftersom linsen ligger skyddad när kameran är i fickan och för att linsen kan vinklas i förhållande till skärmen.

2. Full hd – Bloggie har inte bara hd utan också full hd. Det innebär att den kan spela in med upplösningen 1920 x 1080 pixlar och inte bara 1280 x 720 pixlar som är Vados maxupplösning.

Kommentar: "Enkelhet är det viktigaste"

Videokameran har fått kraftig konkurrens av mobilen, den vanliga kompaktkameran och nu senast systemkameran när det gäller familjefilmandet.

Trots det finns en uppsjö av små billiga videokameror specialsydda för att passa den som vill dela med sig av sina alster på Youtube eller andra sajter. Enkelhet och fickvänlighet är viktigare än ljud- och bildkvalitet.

Trots det klarar sig både Sony och Creative riktigt hyggligt i bra ljusförhållanden. Mörker eller motljus är ingen favorit för någon av dem.

Vado är den absolut enklaste av de två. En stor knapp mitt på för att starta och stoppa. Bloggie känns lite mer avancerad och har också fler funktioner som ansiktsigenkänning och fler inställningsmöjligheter. Frågan är om det är ett plus i den här klassen.  

Men det som slutligen gör Vado till vinnare är den något större bildvinkeln. Oumbärligt för den som vill få med hela scenen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro