ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våfflor – som du aldrig ätit dem förr

Metro-Menyse.com · 25 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Varför inte testa våfflor som förrätt?

Varför inte testa våfflor som förrätt?


klar

Artikellänk är kopierad

Frasvåfflor med sylt och grädde är aldrig fel, men det finns oändliga variationer för den som vill prova något nytt. Som den lite matigare versionen med rom, creme fraiche och rödlök, med gravlax eller den italienska med torkat oxkött och mozzarella! Menyse.com hjälper dig på traven. Tillagning   1. Smält fett och låt det svalna.      Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).   2. Rör ut jästen med hälften av mjölken.      Rör ned mjölet till jämn smet.      Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.   3. Rör ner det avsvalnade smöret.    4. Hetta upp ett våffeljärn.      Pensla laggen väl med matfett.      (Behövs endast första gången).   5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.      Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.   6. Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.      Låt gästerna själva ta för sig av pålägget till våfflorna. Frasvåfflor med rom, crème fraîche och rödlökIngredienser4 våfflorSmör el. margarin65,0 gramMjölk 2,5 dl    Vetemjöl 2,0 dlJäst (färsk) 10,0 gramSmör till gräddning    Tillbehör: Forellrom (el. löjrom) 200,0 gramCrème fraiche 2,0 dlRödlök 1,0 styckVåffeljärnEn våffla = 5 hjärtan

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-Menyse.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro