ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våg av brutala rån mot 80-åriga kvinnor

Viktor Bendz · 15 Jul 2013
Uppdaterad 16 Jul 2013

Flera kvinnor i 80- och 90-årsålders har rånats på Södermalm i Stockholm de senaste veckorna. Senast i går rånades och misshandlades en 83-årig kvinna i hissen i sitt bostadshus.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Vid 17-tiden i går slog gärningsmannen till. Han ska ha trängt sig in i hissen tillsammans med den 83-åriga kvinnan, slitit av henne ett guldsmycke och sedan sparkat henne när hon låg på hissgolvet. Mannen lämnade platsen och kvinnan, som lyckades krypa ur hissen och ta kontakt med en granne som larmade polis.

Södermalmspolisens yttre befäl har under de senaste veckorna rapporterat om fyra grova rån mot åldringar. Överfallsrånen har tagit plats i närheten av varandra och med liknande tillvägagångssätt från förövaren. Att alla rån har koppling till varandra kan ännu inte bekräftas. Enligt polisens presstalesman Towe Hägg, som enbart känner till de två åldringsrån som ägt rum under helgen, finns bara ett vagt signalement.

– Offren har varit väldigt chockade när de pratat med polisen, så det enda vi har att gå på i nuläget är att gärningsmännen hade mörka kläder, säger hon.

Enligt Towe Hägg rapporteras om att ena kvinnan sett två gärningsmän och den andra en ensam förövare. Polisen undersöker om kvinnorna rest kollektivt och i så fall blivit förföljda.

Enligt andra medier och polisens yttre befäl på Södermalm ska 83-åringen alltså vara det fjärde offret för åldringsrån på Södermalm sedan den 1 juli. Enligt polisens yttre befäl är gärningsmannen mellan 20 och 25 år gammal, runt 180 centimeter lång, smal, med vårdad klädsel. Han ska tala ett, för kvinnorna, okänt språk.

"Nu har vi 4 åldringsrån med likadant tillvägagångssätt på kort tid på Söder. Man har följt efter offren in i trapphusen och där attackerat”, skriver Södermalmspolisens yttre befäl på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro