ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våg av personrån i Skåne

Evelina Olsson · 9 Nov 2011
Uppdaterad 9 Nov 2011
Vid Flodgången i måndags skedde ett av många rån samma kväll.

Vid Flodgången i måndags skedde ett av många rån samma kväll. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Signalementen: Unga män, utrustade med butterflyknivar. Sex rån på bara en kväll i centrala Malmö. Polisen: Med stor sannolikhet samma personer som ligger bakom”

klar

Artikellänk är kopierad

En våg av personrån har drabbat både Malmö och Helsingborg de senaste dagarna. Bara under måndagskvällen skedde hela sex rån i centrala Malmö. Offrens uppgifter och det faktum att rånen inträffat i samma del av staden tyder på att samma rångäng kan ligga bakom.

– Det är med stor sannolikhet samma personer som ligger bakom de här rånen, vi har både samma tillvägagångssätt och signalement och tidsmässigt finns det också ett samband, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

Även i Helsingborg har antalet personrån varit ovanligt många. Så sent som strax före klockan 18 i går rånades och knivskars en man i Furutorpsparken av två gärningsmän. Bara i oktober anmäldes hela 47 personrån i Helsingborg.

De sex rånutsatta i Malmö i måndags kväll vittnar alla om samma mörka keps/mössa på en av de misstänkta gärningsmännen. Flera av offren uppger också att rånaren varit utrustad med en utfällbar kniv, en så kallad butterflykniv. Vid ett av råntillfällena ska rånaren haft sällskap av en ung kvinna, något som kan tyda på att gänget delat på sig under kvällen.

– Rånen behöver nödvändigtvis inte ha genomförts av en och samma person, det kan i stället röra sig om ett ungdomsgäng som delat på sig, utfört rånen och sedan sammanstrålat någonstans och delat på bytet, säger Ronny Ivehed vid Malmöpolisens ungdomsrotel.

– Det är heller inte omöjligt att rånarna har tagit sig till Helsingborg, det har hänt förr att Malmöbusar åkt upp dit med de avsikterna, säger Ronny Ivehed.

I går vid 21-tiden inträffade ytterligare ett rån i Malmö. Fem pojkar rånades på sina mobiler av två gärningsmän som ska ha hotat pojkarna med pistolliknande föremål.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro