ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våga lite mer med barnen

Ellen Mäkipiha · 27 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Taj Mahal, klassisk sevärdhet. 

Taj Mahal, klassisk sevärdhet.  Foto: Pawan Sharma/Ap photo


Testa en spännande familjeexpedition

klar

Artikellänk är kopierad

Storviltsafari i Tanzania, med chans att få se afrikanska elefanter i levande livet, är en av de nya familjeresor som dykt upp hos arrangörerna av äventyrsresor.
Storviltsafari i Tanzania, med chans att få se afrikanska elefanter i levande livet, är en av de nya familjeresor som dykt upp hos arrangörerna av äventyrsresor.Foto: äventyrsresor

Sol och bad. Lugnt och skönt. Det är så de flesta barnfamiljer vill ha sina semestrar. Men en ny resform för familjer har dykt upp: skräddarsydda djur- och naturresor med barnens behov i fokus.Flera av de stora äventyrsarrangörerna, som Äventyrsresor och Världens Re­sor, har fört in familjeexpeditioner i sina program. Några exempel på sådana resor är övernattning i Costa Ricas regnskogar, tigersafari i Indien och vandring längs Amalfikusten i Italien.– Våra Familjeexpeditioner gör det möjligt för vuxna att ta med barnen, eller barnbarnen, på den resa de själva vill göra. Vi prövade konceptet med Expedition höstlov och Expedition jullov till bland annat Borneo och Costa Rica förra året, och de resorna blev en succé, säger Peter Sund, vd för Äventyrsresor.– Vi märker ett stort intresse för den här typen av resor.

Jämfört med vanliga äventyrsresor är dagsetapperna på barnäventyren lite kortare, av hänsyn till barnen. De bjuder också på mö­ten med barn på resmålet, i deras hemmiljö eller i skolan. Till exempel går man på fotbollsmatch tillsammans eller övernattar hem­ma hos en familj.Alla expeditioner kombineras med ett par dagars avkoppling i form av sol och bad. Hotellen är ofta små, familjeägda och en upplevelse i sig. – Det är en möjlighet för de vuxna att visa barnen eller barnbarnen spännande platser som de själva har besökt tidigare, säger Joakim Eriksson, delägare i Världens Resor.

Världens familjeäventyr

Borneo: Flodturer i regnskogen, snorkling, bad i Sydkinesiska havet.

Costa Rica: Vulkaner, varma källor, övernattning i regnskogen, kanotutflykter.

Indien: Tigersafari, elefantritt, Taj Mahal.

Tanzania: Storviltsafari, lägereldar och bad i Indiska oceanen.

Kina, Vietnam, Kambodja: Vandring på kinesiska muren, marknad i Can Tho och båtfärder i Sydkinesiska havet.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Mäkipiha
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro