ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Våga satsa på det du brinner för

Kristian Borglund · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Våga satsa på det du brinner för Dunia Olanderson vägrade släppa tanken på ett Visa-kort där bonusen går till Cancerfonden, trots att det floppade. Och till slut fick hon rätt. Nu har kortet dragit in fem miljoner kronor till Rosa bandet-kampanjen.

Våga satsa på det du brinner för Dunia Olanderson vägrade släppa tanken på ett Visa-kort där bonusen går till Cancerfonden, trots att det floppade. Och till slut fick hon rätt. Nu har kortet dragit in fem miljoner kronor till Rosa bandet-kampanjen. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Hur mycket kämpar du på jobbet för sådant som du i magen känner är värt att fajtas för?

klar

Artikellänk är kopierad

Hur mycket kämpar du på jobbet för sådant som du i magen känner är värt att fajtas  för? Dunia Olanderson ger sig inte i första taget. Hennes envishet har nu dragit in  fem miljoner kronor till Rosa bandet-kampanjen. 

Dunia Olanderson känner starkt för de kvinnor som insjuknar i bröstcancer och hur sjukdomen drabbar anhöriga.

På sitt förra jobb vikarierade hon för en kvinna som drabbats. 

-- Hon var 52 år och hade två barn i tonåren. Hon kom ofta in på jobbet med kaffebröd och berättade hur det gick med behandlingarna. Efter 4–5 månader var hon död.

Något år senare fick Dunia ett nytt jobb -- på Resurs bank, som just inlett ett samarbete med Cancerfonden. Hon fick vara med och utveckla ett nytt visakort riktat till kvinnor, där pengar skulle gå till Cancerfonden.

Men satsningen blev en flopp. Ledningen ville avbryta samarbetet -- vilket Dunia vägrade gå med på:

-- Jag kände att vi inte bara kunde ge upp bara för att kortet sålde för dåligt. Jag argumenterade för att vi borde satsa mer i stället, göra erbjudandet tydligare och göra det lättare för kunderna att förstå hur deras inköp med kortet bidrar till forskningen.

Ledningen tvekade, men gav henne en sista chans. Och efter flera hinder på vägen blev det succé till slut.

-- Jag följde min magkänsla. Hur kan det här inte vara rätt? tänkte jag.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro